Kultura přípravy řízků v českých restaurací je však všeobecně špatná, obalují se v nekvalitních strouhankách a smaží ve fritézách. Proto je Řízkárna v Košířích svou poctivou přípravou tak výjimečná. Bohudík, v této době podivných surovin a náhražek se našla restaurace, která se vrací ke starým kuchařským zvyklostem. Její zaměstnanci se v maximální možné míře snaží vše připravit a vyrobit poctivým způsobem, od domácí majonézy na bramborový salát, domácích škvarků na pomazánku až po upečení jablkového závinu. Smažený telecí řízek na másle s brusinkami zná asi každý, kdo občas zavítá do Vídně. Za touto klasickou už nemusíte jezdit k našim zahraničním sousedům, stačí navštívit právě košířskou Řízkárnu. Jistě nebudete litovat. Pro mlsné jazyky, co se nespokojí s běžnými druhy smažených specialit, nabízí až 25 druhů řízkových variací - například smažený vepřový řízek plněný vejci a čabajkou, obalovaný kuřecí řízek v sezamu a parmazánu a další. „Vracíme se ke staré dobré klasice," říká majitel restaurace Vladimír Krulec. „Doba mezinárodních kuchyní je na ústupu, Češi se po letech postupně vrací k národním tradicím a k tomu patří i gastronomie. Zákazníci by měli ocenit kvalitu jídel a na druhou stranu odsoudit nekvalitní restaurace k zániku."
Další specialitou Řízkárny je rozvoz jídel pomocí www.privezto.cz . Web nabízí nadstandardní formu rozvozových řízkových menu a domácího uzeného, doplněného nápojem podle výběru a jablkovým závinem. To vše si mohou zákazníci objednat denně od 11.00 do 03.00 hod.! Servis rozvozu je v rámci Prahy 5 a Prahy 6 zdarma. Shrnuto a podtrženo, v předvánočním shonu stojí za to si udělat čas na posezení s přáteli v Řízkárně, jistě budete mile překvapeni. Více na www.restaurace-rizkarna.cz, www.restaurace-udirna.cz, tel. 773686865.